Nyetablerede virksomheder får sandsynligvis adgang til kompensationsordningerne

Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier er enige om at ændre kompensationsordningerne, så nyetablerede virksomheder får adgang til kompensation.
Det sker ved, at fristen i kompensationsordningerne for etablering i CVR flyttes fra 9. marts 2020 til 1. november 2020.
Tilsvarende flyttes fristen for erhvervet indkomst for freelancere mv. til 1. november 2020.

Med ændringen vil nyetablerede virksomheder mv., som er ramt af én eller flere af de kompensationsberettigende COVID-19-relaterede restriktioner, få adgang til de målrettede kompensationsordninger for faste omkostninger, faste omkostninger light og selvstændige mv.
De konkrete kompensationsmuligheder vil afhænge af tidspunktet for virksomhedens registrering i CVR samt de restriktioner, virksomheden er ramt af.

Alle virksomheder og selvstændige mv. vil derudover også kunne søge de generelle kompensationsordninger, der blev genåbnet den 9. december 2020.
Vær opmærksom på, at Erhvervsministeriet har notificeret ændringen til EU-Kommissionen og forventer at få en godkendelse inden for den nærmeste fremtid.

Erhvervsstyrelsen forventer desuden at kunne åbne for ansøgninger fra de nyetablerede virksomheder i begyndelsen af februar, afhængig af forudgående statsstøttegodkendelse.

Klik herunder for at få overblik over alle åbne kompensationsordninger:
Husk ligeledes, at det forsat er muligt at få sparring, råd og vejledning fra Erhvervshus Fyns corona-beredskab, hvis man som virksomhed er berørt af omstændighederne omkring COVID-19.
Klik herunder for at læse mere:

Kontakt os

ETKerteminde
Strandvejen 6, 5300 Kerteminde
Telefon: +45 65 32 11 21
Mail: kontakt@etkerteminde.dk

Find os

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.